Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je viervoeter. Het geven van het juiste voedingsadvies aan je hond is daarom van groot belang. Voeding speelt namelijk een cruciale rol in de gezondheid en het welzijn van je hond.

Een goede voeding voor je hond is afgestemd op zijn individuele behoeften en kan bijdragen aan het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes en huidaandoeningen. Bovendien kan de juiste voeding bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een glanzende vacht.

Wat is de beste voeding voor mijn hond?

Als hondeneigenaar kan het echter lastig zijn om te bepalen welke voeding het beste is voor je hond. Er zijn immers zoveel verschillende soorten hondenvoer verkrijgbaar en elk merk beweert weer het beste te zijn. Daarom is het verstandig om voedingsadvies voor je hond in te winnen bij een professional.

Ook tussen hondeneigenaars woeden vaak felle discussies over welke voeding het gezondst en het beste is. Moet een hond rauw vlees eten? Kan hij oud worden op brokken? Kan een hond vegetarisch of zelfs veganistisch eten? Experts op het gebied van hondenvoeding maken de keuze niet makkelijker want er doen de meest uiteenlopende meningen de ronde.

Wie heeft er nu gelijk?
Kijken we echter naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen, dan wordt het een stuk eenvoudiger. Er zijn namelijk een aantal richtlijnen waar iedereen het wel over eens is, namelijk dat de voeding moet voorzien in de juiste hoeveelheid, balans en beschikbaarheid van voedingsstoffen om te voldoen aan de behoeften van de individuele hond.

Voor alle voeding geldt: Een gebalanceerd dieet bestaat niet alleen uit gezonde voeding, maar uit gezonde voeding in de juiste verhoudingen.

Deskundig voedingsadvies

Ik als voedingsdeskundige voor honden kan je helpen bij het vinden van de beste voeding voor je hond, gebaseerd op zijn leeftijd, ras, gewicht en eventuele gezondheidsproblemen. Zo weet je zeker dat je hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft en voorkom je dat je hond te veel of juist te weinig voeding krijgt.

Clean Feeding

Een hoogwaardige, goed verteerbare voeding helpt je hond gezond oud te worden. Bij Clean Feeding draait het om voedsel dat zoveel mogelijk lijkt op hoe het uit de natuur komt. Pure en onbewerkte producten leveren volop voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels en dat zonder onnodige toevoegingen. Er wordt hierbij rekening gehouden met waar de voeding vandaan komt evenals hoe het geproduceerd wordt, met respect voor natuur, milieu en de dieren. Clean Feeding heeft niks te maken met een nieuw dieet, maar wel alles met bewuste voeding. En vaak zorgen kleine veranderingen al voor een gezonder hondenlichaam en een kleinere ecologische pootafdruk.

Voedingsadvies op maat

Mijn visie is dat een zo natuurlijk mogelijke voeding het beste is voor het hondenlichaam. Dit is een voeding met zo min mogelijk toevoegingen en natuurlijke, verse, seizoensgebonden producten en een juiste hoeveelheid vlees afgestemd op de individuele eiwitbehoefte van jouw hond.
Sommige honden hebben moeite met het verteren van grote hoeveelheden vlees, vooral als het gaat om goedkope en minder kwalitatieve vleesproducten. Door het verminderen van de hoeveelheid vlees in het dieet van je hond, kan de spijsvertering verbeteren en kan de kans op maag- en darmproblemen worden verminderd. Daarnaast verklein je zo ook de ecologische pootafdruk van jouw hond!

Waar ik je mee kan helpen

Ik help je graag bij het uitbalanceren van de huidige voeding of het samenstellen van een nieuw voedingsadvies voor jouw hond. Samen met mij leer je flexibel om te gaan met het voeren van vlees en andere dierlijke producten. Het is mogelijk om de hoeveelheid vlees in het dieet te verminderen, terwijl je nog steeds voldoende voedingsstoffen biedt om een gezonde en evenwichtige voeding te garanderen.

Ongeacht of jouw hond commercieel verkrijgbare (complete) blik- of droogvoeding krijgt of zelfbereide voeding (gekookt, BARF, KVV, vegetarisch of veganistisch), ik geef eerlijk en deskundig advies over de optimale voeding van jouw hond. Onafhankelijk en zonder vooroordelen. Met respect voor dier, natuur en milieu.

Het door mij opgestelde voedingsadvies voor honden bevat de juiste verhoudingen van voedingsstoffen om tekorten (op lange termijn) te voorkomen en gezondheidsproblemen te verhelpen of te verbeteren. De voeding wordt specifiek afgestemd op de individuele behoeften van jouw hond én jouw mogelijkheden en wensen.

Wil jij het beste voor je hond en ben je op zoek naar voedingsadvies op maat? Neem dan contact op met mij voor meer informatie.