Telefonisch consult (20 min) – € 15

Deze afspraken kunnen snel worden gemaakt, zodat we acute of dringende vragen samen kunnen bespreken. Een telefonisch consult is een effectieve manier om snel en deskundig advies te krijgen over algemene vragen met betrekking tot hondenvoeding. Het is vaak de eerste stap naar verdere begeleiding voor zowel gezonde als zieke honden. Zelfs als je al in een begeleidingstraject zit en tussentijds vragen hebt, is dit consult geschikt voor jou.

Procedure

 1. Je maakt jouw afspraak voor het telefonisch consult > hier < in deze kalender en vult alle benodigde velden in, inclusief jouw adres.
 2. Tijdens het maken van jouw afspraak kun je alvast in trefwoorden vermelden waar jouw vragen over gaan. Op die manier kan ik mij hier alvast op voorbereiden en kunnen we gerichter ingaan op de specifieke vragen die je hebt.
 3. Zodra je het telefonisch consult hebt geboekt, ontvang je op het opgegeven telefoonnummer een betaalverzoek. Met dit betaalverzoek kun je eenvoudig het tarief van €15 overmaken. Zodra de betaling is ontvangen, wordt de afspraak definitief voor jou gereserveerd.
 4. In jouw afspraakbevestiging vind je alle benodigde informatie. Ik bel je dan op het afgesproken tijdstip op het opgegeven telefoonnummer.
 5. Tijdens het consult bespreken we zoveel mogelijk al jouw vragen.

Dit algemene advies tijdens het telefonisch consult van 20 minuten breng ik tegen een vast tarief van
€15 in rekening. Het consult dient vóór aanvang van de afspraak te worden voldaan. De afspraak wordt dan pas definitief voor jou gereserveerd. Ik wil je vriendelijk verzoeken om het betaalverzoek tijdig te voltooien, zodat ik je het best mogelijke consult kan bieden op het afgesproken tijdstip.
Het telefonisch consult kan ook worden gehouden als een ZOOM-videoconsult, indien gewenst. Afspraken buiten Nederland worden altijd als ZOOM-videoconsult gehouden.


Voedingsadvies hond – € 95

Ik vind het belangrijk om duurzame keuzes te maken en te zorgen voor onze planeet. Samen zullen wij door middel van bewuste keuzes in hondenvoeding een positieve impact hebben op zowel het welzijn van landbouwhuisdieren, als de belasting van het milieu.

Mijn visie is dat een zo natuurlijk mogelijke voeding het beste is voor het hondenlichaam. Dit is een voeding met zo min mogelijk (chemische) toevoegingen en natuurlijke, verse, seizoensgebonden producten. De basis van de voeding is een juiste hoeveelheid vlees afgestemd op de individuele eiwitbehoefte van jouw hond. Het door mij opgestelde voedingsadvies voor de hond bevat de juiste verhoudingen van voedingsstoffen om tekorten (op lange termijn) te voorkomen.

Individueel voedingsadvies voor de (gezonde) hond :
– voor opgroeiende honden
– voor volwassen honden
– voor sporthonden
– voor senioren

Dit consult is niet geschikt voor honden met chronische of acute gezondheidsproblemen. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als aanvullende recepten worden berekend en per e-mail worden verzonden of als er follow-up vragen beantwoord moeten worden.

Bij het voedingsadvies houd ik rekening met jouw eigen persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Na de intake via een online vragenlijst ontvang je een uitgeschreven voedingsadvies op maat. Op basis van jouw voorkeuren bestaat het advies uit een zelf samengesteld rantsoen of een gecombineerde voeding van commerciële hondenvoeding met verse componenten.

 • Intake via gerichte online vragenlijst.
 • Uitgeschreven advies (voeding + supplementen/functional toppings) op maat.
 • Persoonlijke Q&A via video-meeting van ca. 40 min (via Zoom) om het advies te bespreken.
 • Een e-mailupdate.

Het advies op maat wordt volledig uitgeschreven in een hand-out en je ontvangt tijdens de Q&A praktische tips & tricks waarmee je direct aan de slag kunt gaan. De factuur dient vóór aanvang van het consult te worden voldaan.

Prijs: € 95 eerste consult | vervolgconsult: €60,50


Op maat gemaakt dieetadvies – € 135

Voor honden met medische aandoeningen/onderliggende medische problemen.
Het is belangrijk dat het advies dat ik geef haalbaar is voor jou als eigenaar van een hond, zowel qua budget als levensstijl. Het advies moet uiteraard ook passen bij de specifieke problemen waar jouw hond mee te maken heeft. Ik geef je praktische tips en trucs die je meteen kunt toepassen.
Belangrijk om te weten: Het hoofddoel is het verminderen van symptomen en het verlengen van periodes zonder klachten. Het is echter nooit gegarandeerd dat er genezing optreedt.

Dit consult omvat:

 • Een intake via een gerichte online vragenlijst.
 • Het doornemen van het medisch dossier en bloedonderzoeksresultaten.
 • Een online intake- of Q&A gesprek van ongeveer 40 minuten via een videovergadering (via Zoom).
 • Een schriftelijk advies op maat (voeding + supplementen).
 • Een e-mailupdate.

Het opstellen van dit type advies kost veel tijd en vereist puzzelwerk. Na de eerste intake is het noodzakelijk om een vervolgconsult in te plannen na 6-8 weken. De factuur dient vóór aanvang van het consult te worden voldaan.

Een belangrijke opmerking als jouw hond ziek is…
Ik wil je erop wijzen dat ik geen dierenarts ben en daarom ook geen diergeneeskundige diensten zoals de behandeling van zieke honden mag aanbieden. Bij spoed dien je eerst contact op te nemen met een dierenarts, niet met mij. Ik mag geen diagnose stellen, dit mag alleen de dierenarts. Ik kan echter wel meedenken en een adviserende rol spelen door bepaalde onderzoeken voor te stellen.
Als jouw dierenarts een aanpassing van het dieet aanraadt, kan ik je graag begeleiden om samen het beste voor jouw hond te bereiken.


Ontlastingsonderzoek hond | Analyse – € 45

De ontlasting weerspiegelt de microbiële omstandigheden in de dikke darm. Daarom is een ontlastingsonderzoek bij honden de eenvoudigste manier om een beeld te krijgen van de toestand van de microbioom en de darmwand.

 • Bepalen welk onderzoek nodig is
 • Analyse resultaten
 • Uitgewerkt advies en stappenplan
 • Enkel gebaseerd op resultaten onderzoek

Het tarief voor het ontlastingsonderzoek hond is exclusief verzend- en verpakkingskosten en komt bovenop de kosten van het ontlastingsonderzoek bij Enterosan Vet. De factuur dient vóór aanvang van het consult te worden voldaan. De factuur voor het ontlastingsonderzoek ontvang je zelf rechtstreeks van het laboratorium.
Zorg ervoor dat de ontlasting niet ouder is dan 4 dagen wanneer het wordt afgeleverd bij het laboratorium. Probeer alsjeblieft te voorkomen dat je de post verzendt tijdens het weekend en op feestdagen. Verzending is op eigen risico.

Bekijk het testaanbod van Enterosan Vet