Hoe verloopt een voedingsadvies voor de hond?
In principe ondersteun ik je bij alle vragen over de voeding van jouw hond. Het maakt niet uit of je hond gezond of ziek is. Ik ben er altijd voor je!
Als je advies wilt voor je zieke hond, is het nuttig als je mij recente bevindingen, bloedwaarden, enzovoort van je dierenarts stuurt. Want natuurlijk neem ik ook deze belangrijke informatie mee bij het opstellen van het nieuwe of aangepaste voedingsplan.
Voor een dieetadvies wil ik je graag doorverwijzen naar mijn website CaniBalance – www.canibalance.nl
Wist je trouwens dat ik bij het controleren van het voedingsplan gebruik maak van een speciaal ontwikkelde (veterinaire) voedingscalculator waarmee ik de individuele voedingsbehoefte van jouw hond kan vergelijken met ongeveer 40 voedingsstoffen? Op die manier heb ik altijd zicht op wat belangrijk is voor je hond en kan ik je op elk moment optimaal adviseren.
Stap 1: De vragenlijst
De basis voor het voedingsadvies is een online vragenlijst die je van te voren gaat invullen, omdat dit mij een uitgebreid beeld geeft van jouw hond. Aangezien de energiebehoefte van je hond kan verschillen van het gemiddelde, en ik belangrijke gewoontes kan leren kennen dankzij je gedetailleerde beschrijving, kan ik de voedingsbehoefte beter beoordelen en voedingsfouten gemakkelijker opsporen om ze in de toekomst te vermijden.
Stap 2: Het Q&A gesprek
Dit online consult dient om je vragen te beantwoorden en concrete voedingsadviezen te kunnen geven. Heb je een afspraak voor een Q&A gesprek? Dan ga ik flexibel in op jouw vragen omtrent het voedingsadvies en bespreken we wat er veranderd moet worden aan de voeding van jouw hond.
Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als aanvullende recepten worden berekend en per e-mail worden verzonden of als er follow-up vragen beantwoord moeten worden. In dat geval wordt je tijdens het gesprek op de hoogte gesteld. Belangrijk: Houd er rekening mee dat de afspraak pas definitief voor jou wordt gereserveerd nadat je de factuur hebt betaald.
De niet-invasieve blik in de darm
De ontlasting weerspiegelt de microbiële omstandigheden in de dikke darm. Daarom is een ontlastingsonderzoek bij honden de eenvoudigste manier om een beeld te krijgen van de toestand van de microbioom en de darmwand.
Aangezien de micro-organismen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de spijsverteringscapaciteit of voeding, kunnen aanvullende onderzoeken nodig zijn voor een nauwkeurigere diagnose. Hiervoor zijn verschillende spijsverterings-, ontstekings- en immuunparameters beschikbaar.
De darmbarrière kan verstoord raken bij verschillende aandoeningen. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen het lichaam van je hond binnendringen en kunnen ziekteverwekkers zich in de darm vestigen. Dit kan leiden tot klinische klachten of verergering van bestaande symptomen. Om deze problemen effectief aan te pakken, is het belangrijk dat ik “een kijkje in de darm” neem. Dit kan worden gedaan door middel van een ontlastingsonderzoek, waarmee de gezondheid van de darmflora en de darmwand beoordeeld kunnen worden.